Att fiska efter komplimanger

Detta är en status om utseende och människor som fiskar efter komplimanger.

Det finns extremt många som lägger ut bilder på sig själva och skriver att de är fula och lika många som parodierar dem. Överallt kan man se hur människor kallar de som lägger ut dessa bilder för otrevliga saker och skriver om att de bara vill ha uppmärksamhet. Och det är något jag blir så irriterad på.

Vi lever i ett samhälle där vi matats fylla med budskap om att vi bara duger om vi är vackra, där "Du är fin" gör en glad i flera dagar medan komplimanger som "Du är den snällaste jag vet" ses över och knappt kvittar för ens självkänsla.

Vi lever i ett samhälle där människor gör vad som helst för att nå idealet och struntar i sin hälsa på vägen mot skönhet.

Vi lever i ett samhälle där den enda bekräftelsen som verkar kvitta är den som du får för ditt utseende.

Är det då så konstigt att människor skapar sånna statusar eller trådar? Är det då så konstigt att människor fiskar efter komplimanger? Även fast de kanske inte är äkta så är det alltid en tröst för en. De kan stilla det där självhatet och det man ogillar hos sig själv ett tag.

Varför inte hata sjukdomen istället för den som drabbas av den istället?


Kommentarer
M

Du hade helt rätt i apgruppen på facebook, att din är extremt bra ibland, och klockren och snygg, vilken snygg bakgrund du har förresten, Trevlig helg =)

2013-09-20 @ 23:12:39
URL: http://aprillycka.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

tonky.webblogg.se

En blogg som handlar om min vardag och typ hbtqa+, feminism, sexism, respektlösa människor och ankor.

RSS 2.0